See other templatesZie andere verzekeringen

Bootverzekering

Dé verzekering voor uw sloep, motorboot of zeiljacht of Jetski

Varen in een sloep, motorboot of zeiljacht is puur genieten. Uiteraard wilt u de beste verzekering voor uw boot. Een die rekening houdt met uw wensen en waarmee u vol vertrouwen de wateren van Nederland en Europa kunt bevaren. Met de Bootverzekering van de Europeesche kan dat. Het hele jaar door. Als u alleen op de Nederlandse wateren vaart, ontvangt u 10% korting op uw premie.

Waarom kiest u onze Bootverzekering?

Altijd een verzekering op maat

Hoe u uw boot verzekert, is helemaal aan u. Zo kiest u een basisverzekering die bij uw situatie past en kunt u onder meer uw boottrailer en rechtsbijstand meeverzekeren. Tip: verhoog het standaard eigen risico van € 125,- per gebeurtenis. Dan krijgt u een fikse korting op uw premie!

Deskundige hulpverlening in Nederland én Europa

Heeft u hulp nodig tijdens een boottocht? Dan kunt u de Europeesche Hulplijn dag en nacht bellen. Wij komen direct in actie en zorgen zo nodig voor bootonderdelen, vervangend vervoer of een vervangende schipper. Zet het nummer in uw mobiele telefoon.
Zo weet u ons gemakkelijk te vinden.

Hoog verzekerd bedrag wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Als u met uw boot iemand verwondt of de eigendommen van een ander beschadigt, vergoeden wij altijd de schade.
Tot maar liefst € 5.000.000,- per gebeurtenis!

Géén eigen risico bij hulp, WA, telecommunicatiekosten en meer

Het standaard eigen risico van € 125,- per gebeurtenis geldt niet voor onze hulpverlening, WA-schade en telecommunicatiekosten. Als u hulp nodig heeft op open water, trekken wij ook geen eigen risico af van de vergoeding van de kosten voor hulp- en bergloon.
En als uw boot wordt gestolen of total loss wordt verklaard, geldt alleen het vrijwillig verhoogd eigen risico.

Hoge no-claimkorting als u schadevrij vaart

Als u zonder schade vaart, belonen wij u met een korting op de premie. Deze no-claimkorting wordt ieder jaar hoger, en kan oplopen tot wel 40%. Als u deze maximale korting twee jaar heeft ontvangen, houdt u de korting ook na één keer schade. Dat noemen wij de no-claimbescherming. Uw werfgebouwde boot veeuropeescherzekeren tegen een vaste waarde

Uitbreidingen:
Wat kunt u meeverzekeren?

U kunt uw Bootverzekering volledig aanpassen aan uw wensen en eisen. U bepaalt zelf welke uitbreidingen u nodig heeft. Bedenk daarom goed wat u belangrijk vindt voor uw boot of uzelf. Dan hebben wij een uitbreiding die bij uw situatie past.

Welke uitbreidingen heeft u nodig?

Voor zeven situaties hebben wij een uitbreiding. Wij hebben ze overzichtelijk op een rij gezet. Zo stelt u uw Bootverzekering snel en eenvoudig samen. Heeft u hulp nodig bij uw keuze? Bel ons gerust.

U vervoert uw boot met een trailer: uitbreiding Boottrailer

Verplaatst u uw boot af en toe per trailer? Dan bestaat de kans dat uw trailer beschadigd raakt. Met deze uitbreiding verzekert u uw boottrailer tegen dezelfde risico’s als uw boot zelf. Tegen schade door diefstal, brand en al het andere van buiten komend onheil. De uitbreiding Boottrailer kunt u alleen afsluiten met de basisdekking WA/Casco(+).

U vaart met een volgboot: uitbreiding Volgboot

Met deze uitbreiding verzekert u uw volgboot tot 10 pk gratis mee. Tegen dezelfde risico’s als uw boot, tot een bedrag van € 5.000,-. Extra voordeel: bij schade aan uw volgboot behoudt u uw no-claimkorting.

Een ongeval leidt tot overlijden of invaliditeit: uitbreiding Ongevallen

U moet er niet aan denken, maar stel dat u tijdens een boottocht een ernstig ongeluk krijgt. Dan zijn de gevolgen niet te overzien. Met de uitbreiding Ongevallen springen wij u financieel bij als een ongeval leidt tot overlijden of blijvende invaliditeit. De hoogte van de vergoeding kiest u zelf. Deze uitbreiding geldt voor iedereen die met u meevaart.

U heeft juridische hulp nodig: uitbreiding Rechtsbijstand

Ook over uw boot kunt u ruzie of een conflict krijgen. Bijvoorbeeld met de monteur over een slecht uitgevoerde reparatie. Of met een booteigenaar die de schade na een aanvaring niet wil vergoeden. Met de uitbreiding Rechtsbijstand heeft u recht op juridisch advies en complete rechtsbijstand. Als een ruzie uitloopt op een rechtszaak, betalen wij de kosten voor een advocaat.

U wilt uw nieuwe boot tegen de nieuwwaarde verzekeren: uitbreiding Nieuwwaarde

Uw nieuwe, werfgebouwde boot is het eerste jaar standaard verzekerd tegen de nieuwwaarde. Dat is het bedrag dat u heeft betaald voor uw boot. En dat is het bedrag waarop wij de schadevergoeding berekenen, zodat u altijd de juiste (en hoogste) vergoeding ontvangt. Met deze uitbreiding verzekert u uw nieuwe boot niet één maar drie jaar tegen de nieuwwaarde. Bij schade keren wij tot 110% van het verzekerde bedrag uit! De extra premietoeslag bedraagt slechts 5%.

U wilt uw boot tegen een vaste waarde verzekeren: uitbreiding Vaste waarde

Heeft u een werfgebouwde boot van meer dan € 25.000,- gekocht, die minstens een jaar oud is? Dan is de uitbreiding Nieuwwaarde uiteraard niet van toepassing. Wél kunt u uw boot de eerste drie jaar verzekeren tegen een vaste waarde die u samen met ons afspreekt. Dat is uniek in Nederland. Op basis van de vaste waarde berekenen wij de schadevergoeding, zodat u altijd de juiste (en hoogste) vergoeding ontvangt. De extra premietoeslag bedraagt slechts 2,5%.

U wilt uw boot tegen een vaste taxatiewaarde verzekeren: uitbreiding Vaste taxatie

Bereken hier uw premie en sluit de verzekering direct af            Bereken uw premie, Klik hier.

NB: De premie voor een Jetski is afwijkend. Alleen WA-dekking en tegen een vaste jaarprmie van € 250,00 excl 21% assurantiebelasting.

Ook kunt u ons uw gegevens emailen in het contactformulier, wij nemen dan telefonisch met u contact op.

Go to top